Volledig scherm
De Arnhemse Centrumring. Foto Rolf Hensel

Meevaller van enkele tonnen bij milieuzone Arnhem

ARNHEM - De camera's waarmee Arnhem wil controleren of er geen vervuilende trucks rijden binnen de milieuzone in het centrum, kosten aanmerkelijk minder dan begroot. De stad is er geen 472.000 euro aan kwijt, maar minder dan 2 ton.

"De kosten zijn destijds veel te hoog ingeschat op basis van onderzoek naar bestaande systemen", verklaart een woordvoerder van de gemeente Arnhem. Bovendien kon worden meegelift op een vervangingsoperatie voor beveiligingscamera's in de binnenstad van Arnhem.

Techniek
Momenteel wordt proefgedraaid met een camera op de Velperbuitensingel, ter hoogte van Café Vrijdag. Zijn de bevindingen met de kentekenregistratie positief, dan verwacht de gemeente rond de zomer ook de andere apparaten te kunnen installeren.

Naleven
De camera's moeten vastleggen of vrachtwagenchauffeurs de bepalingen van de milieuzone wel naleven. De Centrumring en de binnenstad werden op 1 juli 2014 verboden terrein voor trucks zwaarder dan 3,5 ton met een dieselmotor die niet voldoet aan de Europese emissienorm IV.