Volledig scherm
© Gerard Verschooten

'Mega Bingo voor KWF in Nijmegen was illegaal'

NIJMEGEN - Een grote bingo voor KWF Kankerbestrijding – die in april in Nijmegen is gehouden – was volgens de gemeente illegaal. Daarom heeft het gemeentebestuur de Kansspelautoriteit gevraagd ernaar te kijken.

De Mega Bingo was 30 april in club Monte Carlo, die onlangs op last van burgemeester Bruls tijdelijk gesloten is. Onder de prijzen waren een reis naar Turkije, een scooter en een iPad mini.

Na de bingo was er een afterparty met optredens. Entree plus een bingokaart kostten 45 euro. De opbrengst bleef steken op 400 euro.

Vergunning
De gemeente heeft geen vergunningaanvraag ontvangen voor de bingo. De prijzen bij de bingo waren volgens een woordvoerster zo groot, dat het ministerie van Veiligheid en Justitie die had moeten afgeven, maar ook dat zou niet zijn gebeurd. De zaak kwam aan de orde tijdens het kort geding, dat Monte Carlo tegen de gemeente aanspande om sluiting te voorkomen.

Illegaal
De gemeente verweet Monte Carlo de illegale bingo binnen te hebben gehaald. De club stelde er niets mee te maken te hebben en alleen de ruimte pro deo ter beschikking te hebben gesteld. Het KWF laat weten de zaak op de voet te volgen.