Volledig scherm
© WIS_Jurgen, Rijkswaterstaat

Megafile op A12 door stenen op de weg en terugkerend vakantieverkeer

ARNHEM - Op de A12 tussen knooppunt Oud-Dijk bij Zevenaar en het knooppunt Velperbroek bij Arnhem is vrijdagmiddag een flinke file ontstaan na een ongeval waarbij stenen op de weg terecht zijn gekomen. Tussen 12:00 en 13:30 uur waren daardoor bij Velperbroek drie rijstroken van de snelweg afgesloten. Rond de tijd dat het verkeer weer over drie rijstroken verder kon stond er 15 kilometer file.

Het tuinafval kwam van een aanhanger die vermoedelijk is geschaard en op zijn kant terecht is gekomen. De stenen lagen over twee rijstroken verdeeld. Een wegdekreiniger heeft het zoab gereinigd.

Binnenwegen
Niet alleen op de A12 loopt het verkeer door het ongeval vast. Ook de binnenwegen vanuit Doesburg en Westervoort die uitkomen op de A12 lopen langzaam vol.

Hitteprotocol
Vanwege de hitte heeft Rijkswaterstaat het hitteprotocol in werking gezet. De vertraging loopt volgens de ANWB op tot meer dan een uur. Mensen in de file krijgen koud water uitgedeeld.

Vakantieverkeer
​Terugkerend vakantieverkeer maakt de situatie er niet beter op. Rond 15:00 uur staat er nog steeds een twaalf kilometer lange file, een vertraging van ongeveer 20 minuten.

Volledig scherm
© Roland Heitink