Volledig scherm
Meinerswijk en Stadsblokken vanuit de lucht. © Archieffoto De Gelderlander

Meinerswijk kost ontwikkelaar KondorWessels 9 miljoen

ARNHEM - Projectontwikkelaar KondorWessels Projecten (KWP) heeft iets meer dan 9 miljoen euro moeten betalen voor de grond in Stadsblokken en Meinerswijk die eigendom was van het failliete Phanos Nederrijn. Dat blijkt uit de koopakte.

Het Rijssense KWP heeft daarmee minder dan eenderde betaald van het bedrag waarvoor Phanos in 2006 de percelen in het uiterwaardengebied op de zuidoever van de Rijn in Arnhem kocht. De projectontwikkelaar, die in 2012 failliet ging, moest destijds 30 miljoen euro afrekenen.

Discussie
Over de toekomst van het gebied is al jarenlang discussie. Phanos had grootschalige bouwplannen voor Stadsblokken en een deel van Meinerswijk, waar de gemeente Arnhem voorstander is van een 'nat Sonsbeek'. Aan een participatieproces over het gebied deden honderden mensen mee.

De 9 miljoen euro die KWP betaalt, bestaat uit diverse bedragen, zoals kosten en meer dan 4 ton aan overdrachtsbelasting.

Lees meer over Meinerswijk in de papieren krant, regio Arnhem van 11/04/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.