Volledig scherm
Skaeve huse op het terrein bij de Rijnhal in Arnhem. © Marc Pluim

Mensen met gedragsproblemen in 'skaeve huse' Nijmegen-Noord

NIJMEGEN - Nijmegen-Noord krijgt net als de wijk Weezenhof 'skaeve huse' ofwel woningen met toezicht voor mensen met gedragsproblemen. De gemeente wil nog dit jaar beginnen met een zoektocht naar de meest geschikte locatie in dit stadsdeel voor in totaal zeven woningen.

Voor de voorbereidingen wordt per direct alvast een ton vrijgemaakt.

Weezenhof
Tot de bouw van 'skaeve huse', ook wel aso-woningen genoemd, in Nijmegen-Noord is besloten tegelijkertijd met het besluit om acht van dit soort zorgwoningen te bouwen in de wijk Weezenhof. Het Nijmeegs college van B en W had meteen het voornemen 'moeilijke wijkbewoners' te huisvesten op twee locaties in de stad.

Waalsprong
Wethouder Bert Frings (Zorg) verwacht minder problemen in Nijmegen-Noord dan in Dukenburg, waar bewoners stevig dwars hebben gelegen. De locatiekeuze in Nijmegen-Noord is nog niet definitief, maar de voorlopige voorkeursplekken in de Waalsprong hebben allemaal een woonbestemming. Het aanvragen van een 'omgevingsvergunning' is straks dan ook voldoende.

Goedkeuring
Voor de Weezenhof moet de Raad van State nog definitieve goedkeuring verlenen. De verwachting is dat die later dit jaar wordt gegeven.