Volledig scherm
© Eveline van Elk

Met de kano op beversafari in de Millingerwaard

NIJMEGEN - Met kano's op zoek naar de bevers in de Millingerwaard of snorkelen in de oude kleiputten van de oude steenfabrieken in GroenLanden of de Geuzenwaard. Boswachter Thijmen van Heerde, net een jaar actief in de Gelderse Poort gaat deze bijzondere natuurexcursies aanbieden.

Eind van de maand, 25 juni, starten de eerste beversafari's in de Millingerwaard. In kleine groepen wordt er s avonds in een urenlange kanotocht naar grote bevers gezocht.

Fantastisch knaagbeest 
In de Millingenwaard zitten er intussen zo'n 35. Enkele jaren geleden zijn de eerste uitgezet en ze vermeerderen zich snel. Van Heerde: "Het is een fantastisch knaagbeest. Ze doen het goed hier. Het zijn eigenlijk de echte natuurbeheerders van de Millingerwaard. Ze knagen bomen om, zorgen zo dat er op verrassende plekken weer struiken komen, ze maken dammen en zorgen zo weer voor visplekken voor bijvoorbeeld de ijsvogel."

Voor de snorkelexcursies heeft boswachter Van Heerde nog geen data vastgesteld. "We zijn de puntjes op de i aan het zetten voor het programma. Reserveren voor de safari's is verplicht en kan op: www.staatsbosbeheer.nl/grotevijf-millingerwaard