Volledig scherm
Huub Hulscher filmde ook de Posbankloop met zijn drone. © FFA Filmed form above

Met drone de lucht in wordt goedkoper

NIJMEGEN - Dankzij nieuwe regelgeving is het een stuk goedkoper professioneel aan de slag te gaan met drones.

Ook voor bijvoorbeeld Huub Hulscher, die volgende maand zijn diploma hoopt te halen.

Filmpjes
Zeker 10.000 euro was Hulscher kwijt geweest om professioneel vanuit de lucht filmpjes op te mogen nemen met zijn drone. De 19-jarige student werktuigbouwkunde aan het ROC in Nijmegen wil graag een eigen bedrijfje in deze business beginnen, maar met zo'n groot geldbedrag is dat kansloos.

Vriendelijker
Per 1 juli is de overheid wat vriendelijker voor professionele dronebezitters geworden. Zo hoeven ze voor veel vluchten niet meer apart toestemming te vragen. En voor zo'n 500 euro kunnen bezitters die beroepsmatig aan de slag willen een lichte variant van de dronevergunning aanvragen.

Je mag minder dan met het dure papiertje, maar voor Hulscher is het voorlopig voldoende om professioneel aan de slag te kunnen. "Eind september wil ik het examen afleggen." Inmiddels heeft hij een professionele drone aangeschaft. Samen met Iris van Rossum, student media en vormgeving, zijn ze het bedrijfje Filmed From Above begonnen.

Hoewel je ook zonder vergunning een drone mag besturen, zijn er veel beperkingen.

Een impressie van het werk van Huub Hulscher.

Support: https://www.4just1.com/project/1110 Opleiding tot drone piloot Mijn doel is om drone piloot te worden, vervolgens start ik een eigen bedrijf genaamd ‘Filmed From Above’. Dit bedrijf moet video’s vanuit de lucht voor iedereen mogelijk maken. Om deze start door te zetten heb ik een totaal bedrag van 5000 euro nodig, dit is voor mij een grote investering waar ik nog niet de financiën voor heb. Als u bereid bent een donatie te geven, wil ik daarvoor graag het volgende aanbieden: - Vanaf 50 euro = reclame op mijn website FFA. - Vanaf 100 euro = reclame op mijn website FFA+ amateur video. - Vanaf 250 euro = reclame op mijn website FFA+ professionele video. * = Een video door de DJI inspire one, geleverd met losse shots (de opdracht moet wel voldoen aan de 'regeling modelvliegen'). ** = Een video door de DJI inspire one, geheel bewerkt. (de opdracht moet wel voldoen aan de 'regeling modelvliegen') Voor meer informatie kom ik graag bij u langs voor een persoonlijk gesprek. Huub Hulscher FFA Filmed From Above. Contact: +31 (0)6 482 249 09 next.ffa@outlook.com http://www.facebook.nl/next.ffa.nl Support : http://www.121donation.com/nl/project/4763498d7e94/opleiding-tot-drone-piloot YouTube : https://www.youtube.com/channel/UCtqkTSh-FViwG1MXNjbNRlQ Facebook : https://www.facebook.com/next.ffa.nl/