Volledig scherm

Metalfans massaal naar Goffertpark voor Fortarock (foto's + video)

NIJMEGEN - Duizenden metalfans waren zaterdagmiddag al aanwezig op metalfestival Fortarock in het Goffertpark.

Daar was zaterdag de eerste dag van het tweedaagse festival, dat dit weekend voor de achtste keer wordt gehouden. Het is voor het eerst dat Fortarock over twee dagen wordt gehouden. De Deense metalband EVRA beet om 16.00 uur het spits af, op de Buma Rocks! Stage van het festival.

Sfeer
Andere namen die zaterdag op het programma staan zijn onder meer Legion of the Damned, Heidevolk en Gojira. "Ik kom vandaag vooral voor Avatar, Heidevolk en Within Temptation", vertelt bezoeker Dean Tabak (17). "Eigenlijk hoopte ik dat Slipknot kwam, net als vorig jaar. Dat was pas echt een knaller. Al is de sfeer hier sowieso fantastisch. Het voelt alsof je met iedereen hier vrienden bent."

Tremonti
Ook bezoeker Jet Drost (47) vindt de sfeer 'enorm gaaf'. Ze kijkt vooral uit naar singer-songwriter Tremonti. "Speciaal daarom ben ik hier, van hem ben ik groot fan. Zijn muziek is zo mooi, met zoveel gevoel erin."

Volbeat
Zondag staan onder meer Suicidal Tendencies, Megadeth en Disturbed op het podium. Die avond wordt het festival van 21.30 tot 23.00 uur afgesloten door Volbeat (Metallica meets Elvis). In 2013 moest Volbeat nog Rammstein als hoofdact op Fortarock laten voorgaan.

In totaal komen er naar verwachting 20.000 bezoekers af op het festival.

Bekijk hieronder een fotoserie van Fortarock gemaakt door Rojax. Alle foto's zien? Klik dan hier.

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
© Rojax
Volledig scherm
Volledig scherm
© Rojax
Volledig scherm
Drukte op Fortarock. foto DG
Volledig scherm
© Rojax
Volledig scherm
Fortarock. foto DG