Volledig scherm
© Pro Shots

Michael Heinloth tekent voor twee seizoenen bij NEC

Michael Heinloth heeft maandagavond een contract voor twee seizoenen getekend bij NEC. De 24-jarige Duitser doorstond eerder op de dag de medische keuring bij de Nijmeegse club.

NEC heeft een optie op een extra seizoen opgenomen in de verbintenis met Heinloth, die transfervrij is ingelijfd. De rechtsachter komt over van het naar de Derde Bundesliga gedegradeerde SC Paderborn 07. Bij die Duitse club kon Heinloth zijn aflopende verbintenis verlengen, maar hij legde die aanbieding naast zich neer.

Heinloth speelde met het tweede elftal van 1.FC Nürnberg in de Regionalliga (vierde niveau van Duitsland), voordat hij in 2013 overstapte naar SC Paderborn 07. Met die club promoveerde hij naar de Bundesliga, maar dat succes werd gevolgd door twee degradaties.
Heinloth kwam twee keer uit voor Duitsland Onder 16 en is de derde Duitse speler die deze zomer naar Nijmegen komt. Julian von Haacke en Reagy Ofosu gingen hem voor. NEC staat dit seizoen onder leiding van de Duitse trainer Peter Hyballa.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.