Volledig scherm
© Bert de Leeuw

Middeleeuws Presickhaeffs Huys te koop voor 995.000 euro

ARNHEM - Het Arnhemse modehuis TrixenRees verhuist uit het middeleeuwse Presickhaeffs Huys aan de Kerkstraat in Arnhem.

Eigenaren Resi van Kraaij en Trix Hoogveld hebben het monumentale pand te koop gezet voor 995.000 euro.

Het Presickhaeffs Huys is een middeleeuws woonhuis in het centrum en stamt uit 1354. Ook een poort, die omstreeks 1650 is gebouwd, en de laatste stadspomp van Arnhem horen erbij. Door de vele vernielingen tijdens de Tweede Wereldoorlog, is het Presickhaeffs Huys nog een van de weinige middeleeuwse monumenten in Arnhem.

Zin in iets nieuws
Van Kraaij laat weten dat zij en Hoogveld tien jaar lang met veel plezier in het gebouw hebben gezeten. "Maar we hebben zin in iets nieuws."

Ze benadrukt dat TrixenRees blijft bestaan.

Restaurant
Wanneer het Presickhaeffs Huys is verkocht, gaat het bedrijf op zoek naar een nieuw pand in de binnenstad van Arnhem. Voorlopig houden Van Kraaij en Hoogveld ook hun winkel in de Bakkerstraat. Voor een nieuwe bestemming van het Presickhaeffs Huys zijn verschillende mogelijkheden, zoals woon- en winkelruimte. Ook een restaurant zou zich in het pand kunnen vestigen.

Volledig scherm
Het Presikhaeffs Huys, net na de Tweede Wereldoorlog in 1946 © Collectie Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amersfoort, objectnummer 24.672
Volledig scherm
Het Presikhaeffs Huys, net na de Tweede Wereldoorlog in 1946 © Collectie Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amersfoort, objectnummer 24.671