Volledig scherm
© ANP

Mies Bouwman weer even terug in Het Dorp

ARNHEM - Oud-televisiepresentatrice Mies Bouwman was maandag weer even terug in Het Dorp. De woonwijk voor lichamelijk gehandicapten in Arnhem die mede dankzij haar tomeloze inzet tot stand is gekomen.

Tijdens een marathonuitzending op televisie werd onder haar enthousiaste leiding in 1962 ruim 12 miljoen gulden opgehaald voor de bouw van de woonwijk.

Innovatiecentrum
Na de opening is Bouwman er diverse keren geweest. "Maar alleen op uitnodiging. Anders kom ik niet. Het is niet mijn dorp, maar van de bewoners", zegt ze. Maandag was zij er om het startsein te geven voor de nieuwbouw van Het Dorp en voor de lancering van Academy Het Dorp. Het eerste nieuwe gebouw dat in Het Dorp wordt neergezet, biedt plaats aan 36 bewoners, maar huisvest ook een innovatiecentrum.

Zelfstandig
"Daar gaan we kennis en kunde bundelen met als doel dat mensen met een beperking zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen", aldus woordvoerder Selma Penseel van zorggroep Siza, waaronder Het Dorp valt. Dat er nieuwbouw komt voor mensen met en mensen zonder handicap, vindt Bouwman niet meer dan logisch. "De afgelopen zestig jaar is er zoveel veranderd. Kijk hier maar om je heen. De veranderingen zijn niet tegen te houden."