Volledig scherm
© pro shots

Mihai Roman naar Maccabi Petah Tikva

NIJMEGEN - NEC verhuurt Mihai Roman voor de rest van dit seizoen aan Maccabi Petah Tikva. De Roemeense spits ondergaat donderdag de medische keuring bij de Israëlische club. Als hij de test doorstaat, dan is de transfer een feit. Dat bevestigen bronnen van De Gelderlander.

Roman (24) staat bij NEC tot medio 2018 onder contract.

Aankoop
De aanvaller kwam vorig jaar als grote aankoop naar Nijmegen, maar maakte het daar niet waar. Onder de huidige hoofdtrainer Peter Hyballa heeft Roman nauwelijks zicht op speeltijd, waardoor een (tijdelijk) vertrek voor alle partijen de beste oplossing is. De aftocht van Roman biedt NEC de financiële mogelijkheid nogmaals toe te slaan op de transfermarkt.

In de zoektocht naar een aanvaller is de 18-jarige Nigeriaan Taiwo Awoniyi van Liverpool een voorname kandidaat. Hij kan op huurbasis vertrekken bij de Engelse club.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.