Volledig scherm
Arnhem Centraal. Foto Rolf Hensel

'Minder kantoren meer woningen: project Arnhem Centraal sneller klaar'

ARNHEM - Door veel minder kantoren te bouwen in het Arnhemse stationsgebied en daar aanmerkelijk meer woningen te realiseren, moet het project Arnhem Centraal eerder afgerond kunnen worden.

Daarom schrapt de stad duizenden vierkante meters kantoorruimte. Het Arnhemse stationsgebied is de enige plek in de Gelderse hoofdstad die kansrijk wordt geacht voor kantoorontwikkeling. Maar de bestaande panden daar zijn niet volledig verhuurd en de markt is 'dun en onvoorspelbaar', stelt onderzoeksbureau Stec.

Loep
Het onderzoeksbureau nam voor de gemeente het Arnhemse stationsgebied onder de loep. Handhaaft de stad de keuze voor kantorenbouw, dan bestaat er een risico van 30 tot 50 procent dat kavels over tien jaar nog steeds onbebouwd zijn, rekent Stec voor. 'Er is op dit moment geen interesse.'

Dynamiek
Conclusie: schakel over op woningen Er is groeiende behoefte aan wonen in binnensteden, aldus Stec. Stationsgebieden zijn nog eens extra aantrekkelijk door de dynamiek en 'hoogstedelijke sfeer'. Het project kan dan 'op korte termijn' worden afgerond.