Volledig scherm
© William Moore

Modder en regen laten bezoekers Down the Rabbit Hole lang wachten

EWIJK - Festivalgangers moeten vrijdag geduld hebben. Nu alle 20.000 bezoekers van Down the Rabbit Hole bij Ewijk op vrijdag komen, zal het bij aankomst langer duren voordat ze binnen zijn.

Dat verwacht organisator Mojo naar aanleiding van het besluit de camping bij het driedaagse feest pas op vrijdag om 12.00 uur te openen.

„We gaan er vanuit dat het druk wordt”, aldus een Mojo-zegsman. „Bezoekers moeten rekening houden dat de doorstroom langer duurt dan normaal.”

Openbaar vervoer
Mojo besloot woensdagavond de camping bij recreatieplas de Groene Heuvels pas op vrijdag te openen, vanwege de vele regen van de afgelopen dagen en de sombere weersvoorspelling. Daardoor komt iedereen nu tegelijk op vrijdag, in plaats van verspreid over twee dagen. „We roepen iedereen daarom op met het openbaar vervoer te komen. Dat is nu echt het snelste.”

Geld terug
Mensen met een kaartje – er zijn alleen kaarten voor de volle drie dagen – krijgen vooralsnog hun geld niet deels terug. „Dat is niet aan de orde, want we gaan er vanuit dat het festival zelf gewoon doorgaat.”

Mocht een deel van het programma alsnog worden afgelast, dan volgt er wel compensatie. Dat zou zomaar kunnen, als er echt noodweer dreigt. Voorlopig denkt Mojo de vrijdag wel te halen. "We doen ons best, maar in alle eerlijkheid zijn we wel afhankelijk van het weer."

Parkeren
Ondanks de oproep met het openbaar vervoer te komen, is er op Facebook een run op parkeerkaarten. Die zijn namelijk uitverkocht, mede doordat het aantal parkeerplekken beperkt is door de verplaatsing naar Nijmegen.

Eerder deze week werd bekend dat het terrein van de Groene Heuvels te drassig is om daar te parkeren. Bezoekers die dit weekend met de auto komen, worden daarom naar verschillende parkeerterreinen aan de rand van Nijmegen geleid, waaronder die bij bioscoop Cinemec en bij de ovatonde langs de A325. Vandaar rijden pendelbussen naar Ewijk.