Volledig scherm
De toekomstige plek van COS aan de Bakkerstraat. Nu nog tot en met 14 augustus open voor de 'verhuizingsopruiming' van Gerry Weber. Foto DG

Modeketen COS opent filiaal in centrum Arnhem

ARNHEM - De succesvolle internationale modeketen COS opent een vestiging in Arnhem. De zaak komt op twee verdiepingen in het pand aan de Bakkerstraat 6 waarin nu nog het Duitse modehuis Gerry Weber zetelt. Het is het eerste filiaal van COS buiten de Randstad. COS maakt deel uit van de 'H&M Group' van het Zweedse Hennes & Mauritz.

De modecollectie van COS staat bekend als een kwalitatief beter zusje van H&M. 'Area Recruiter Central Europe' Marie Scheller roept via Linkedn kandidaten voor de functie van ervaren winkelmanager op om voor Arnhem te solliciteren. Ook staan er nog twee andere vacatures open voor winkelpersoneel voor de nieuwe zaak.

Weber
Het vertrekkende House of Gerry Weber moet sterk afslanken en moderniseren. CEO Ralf Weber kondigde in februari van dit jaar een grootscheepse reorganisatie aan met sluiting van in totaal 103 slecht renderende winkels in tal van landen.

Weber bracht aan de Bakkerstraat te weinig op in verhouding tot de grootte van de zaak en de huurprijs per vierkante meter. Het modehuis is thans bezig met een 'verhuizingsopruiming'.

Alternatieve plek
Zondag 14 augustus is de zaak voor het laatst open. Een internationaal woordvoerder van het bedrijf meldt dat er gezocht wordt naar een alternatieve plek. Treurende vaste klanten krijgen het advies om hun heil voor die tijd te zoeken bij het filiaal van Weber in de Marikenstraat in het stadshart van Nijmegen.