Volledig scherm

Moestuin platgemaaid, foutje

NIJMEGEN - Een werknemer van een onderhoudsbedrijf heeft een moestuintje in Lent platgemaaid. Het blijkt een foutje te zijn. De maaier dacht, dat het om een onkruidveldje ging. Dat zegt een woordvoerster van de gemeente Nijmegen.

Het stond er allemaal zo prachtig bij, een kleurrijke strook van moestuin en eetbare bloemen in Lent. Een gemeentelijke strook grond die de Historische Tuin Warmoes Lent in beheer heeft gekregen en er zelfs een subsidie van 2.000 euro voor kreeg in het kader van 'groen verbindt' om de moestuin in te zaaien. De moestuin was een project met leerlingen van het ernaast gelegen Citadel College.

Groenbedrijf
Maar oogsten zit er niet in. Een paar dagen geleden heeft een groenbedrijf de bloemen en planten platgemaaid. „Het was ingezaaid als moestuin, maar overwoekerd geraakt door distels en ander onkruid", aldus de woordvoerster. Een maaier - die regelmatig opdrachten uitvoert voor de gemeente - is er vervolgens met de maaimachine overheen gegaan. Op eigen initiatief, de groenstrook zat ook niet in een maaischema. „Dat had niet gemoeten", aldus de woordvoerster.