Volledig scherm
De 12 modellen van HNTM 2016. foto Alek lek Bruessing

Mooiste meisje van Renkum in Holland's Next Top Model

RENKUM - Anne-Wytske Hoekstra (21) uit Renkum is vanaf dinsdag te zien in een nieuw seizoen van Holland's Next Topmodel (HNTM). De oud-leerlinge van het Dorenweerd College in Doorwerth toont haar schoonheid aan Nederland.

Na jaren kwakkelen met de ziekte van Lyme en Pfeiffer voelt Hoekstra zich top. Ze wil reizen en als model de wereld te veroveren.

Altijd al model willen worden?
„Ja. Op 9-jarige leeftijd werd ik al gescout op een verjaardag, maar ik kreeg er niets van mee. Mijn moeder hield het stil, liet mij kind zijn en in de speeltuin spelen. Toen ik een jaar of 13 was, werd ik opnieuw gescout. Ik werd model bij Max Models. Maar vanwege ziekte en studie heb ik weinig modellenwerk gedaan."

Was je lange tijd ziek?
„Ik heb jaren met de ziekte van Lyme gelopen. Waarschijnlijk opgelopen tijdens vakantie in Zwitserland en Oostenrijk, waar ik veel in de natuur heb gewandeld. Ik heb nooit een teek of kring op mijn been gezien, maar werd wel erg ziek. Later kwam daar ook nog de ziekte van Pfeiffer bij. Maar nu ben ik er weer bovenop, voel ik mij goed. Eindelijk."

Studeer je nog of ben je fulltime model?
„Ik heb onlangs op de HAN in Arnhem mijn propedeuse International Business and Management Studies gehaald. Ik heb nu een tussenjaar, om uit te vinden wat ik echt wil. Holland's Next Topmodel kwam op mijn pad. Wat als ik win? Dan ga ik reizen, als model de wereld over. Ik ben daar klaar voor."

Woon je nog thuis?
„Ja, in Renkum. Helaas. Ik heb het heerlijk bij mijn ouders, maar heb nu wel de drang en leeftijd om op mijn eigen benen te staan."

Zit je dinsdag voor de televisie?
„Uiteraard. Ik heb nog niets gezien. Alleen de promofilmpjes die al zijn uitgezonden. Ik op televisie. Raar. Het is het alsof ik naar iemand anders zit te kijken."

Volledig scherm
Anne-Wytske Hoekstra. foto Alek lek Bruessing.