Volledig scherm
De beoogde toekomstige locatie voor de Nijmeegse moskee aan het Jonkerbosplein in Nijmegen. © Google Streetview

Moskeebestuur vindt Jonkerbosplein beste plek voor nieuw gebedshuis

NIJMEGEN - Het bestuur van de Turkse Eyup Sultan moskee ziet niets in de suggestie van een viertal Nijmeegse politieke partijen om zijn nieuw gebedshuis te bouwen aan de Hogelandseweg nabij Kinderdorp Neerbosch. „Wij houden vast aan de eerder aangewezen locatie aan het Jonkerbosplein zoals die ook aan ons is toegewezen door het college van burgemeester en wethouders", zegt woordvoerder Eser Senturk. 

Volgens de woordvoerder ligt de Hogelandseweg veel te veel aan de rand van Nijmegen. „Wij gaan voor een meer centrale plek, midden in de samenleving. Wij willen bij ons gebedshuis ook een ontmoetingsplek realiseren voor iedereen, ook voor buurtbewoners in de omgeving."

Bedrijfsontwikkelingen
Vier Nijmeegse raadsfracties , VVD, Stadspartij DNF, Gewoon Nijmegen en de ouderenpartij VSP riepen wethouder Bert Velthuis afgelopen week op om alsnog in te zetten op een andere locatie voor de nieuwe moskee. Het Jonkerbosplein zou behouden moeten blijven voor nieuwe bedrijfsontwikkelingen.

Uitleg
Op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 oktober houdt de Eyup Sultan moskee aan de Vondelstraat open dagen. Hier wil het bestuur ook uitleg geven over de nieuwbouwplannen.