Volledig scherm
© Paul Rapp

'Motorlawaai in Nijmegen is taak voor de politie'

NIJMEGEN - De politie moet vaker controleren om te voorkomen dat motoren voor overlast zorgen. Dat geluid komt uit de Nijmeegse politiek.

Handhaving is volgens een belangrijk deel van de Nijmeegse politiek het antwoord op de vele honderden klachten die er de afgelopen dagen zijn geuit over overlast door motorrijders. Motorrijders maken in het centrum en in de wijken lawaai, rijden er te hard en halen stunts uit, zo blijkt uit de klachten die bij de redactie van de Gelderlander binnenkwamen.

Heel Nijmegen
Waren bewoners van het Waterkwartier de eersten die aan de bel trokken over het motorlawaai, inmiddels blijkt dat in heel Nijmegen overlast wordt ervaren. Daarbij gaat het onder meer om plekken in de binnenstad (zoals Bloemerstraat, Waalkade en Hertogstraat), Hatertseweg, Dukenburg, Lindenholt en het havengebied.

'Geld bijleggen'
„Ik denk dat de crux 'm zit in de handhaving", stelt fractievoorzitter Pepijn Boekhorst van GroenLinks. „Veel geluid heeft toch vaak te maken met snelheid. Daar kun je op controleren. Er zijn gemeenten die geld bijleggen om extra te handhaven. Dat soort dingen moeten we onderzoeken."

Rotterdam
De gemeente Rotterdam voert een streng beleid tegen motorlawaai. Die stad is het lawaai van motoren waarmee geknoeid is zo zat, dat een motorrijder zonder 'decibelkiller' in zijn uitlaat meteen een boete van 370 euro krijgt.