Volledig scherm
© Politie Arnhem-Zuid

Motorrijders redden slechtziende vrouw met rollator uit sloot

ARNHEM - Twee motorrijders uit Ede hebben donderdag mogelijk het leven gered van een oudere, slechtziende dame, die in de Arnhemse Achterstraat in de sloot was gevallen. „Als deze jongens er niet waren geweest was ik misschien wel verdronken”, zegt het slachtoffer.

De oudere, slechtziende dame maakte die middag rond 14.30 uur tijdens haar dagelijkse rondje lopen met haar rollator een misstap en viel in de sloot. Ze had bij aankomst van de gealarmeerde hulpdiensten bloed aan haar armen. Een van haar benen stond in een onnatuurlijke positie en ze zat volledig onder het kroos van de sloot, zo meldt de politie in Arnhem.

Ze vertelde, dat ze met haar hoofd in het water was gevallen en dat zij zichzelf niet overeind kon krijgen en nog amper kon bewegen. Hierop is ze om hulp gaan roepen en is ze gaan zwaaien met een arm.

Toeval
De twee mannen, Marvin en Stephan, kwamen toevallig voorbij op hun motoren. Zij komen oorspronkelijk uit Ede, hadden een motorrit achter de rug en waren op weg naar huis. Ze hadden besloten de snelweg te vermijden en dus binnendoor naar huis te gaan. Dit tot groot geluk van de oudere dame. 

Terwijl zij over de Achterstraat in Arnhem reden, zag Marvin ineens een arm uit de sloot komen. Hierop bedachten beide mannen zich geen moment. Stephan is direct de sloot in gegaan en heeft de dame uit de sloot geholpen en de hulpdiensten ingeschakeld, meldt de politie.

Ontroerend
De woorden van de dame waren volgens de politiewoordvoerder dan ook ontroerend: „Als deze jongens er niet waren geweest was ik misschien wel verdronken”.

Een ambulance heeft haar meegenomen naar het ziekenhuis waar ze behandeld wordt aan haar verwondingen.