Volledig scherm
Een muis op de boekenplank in de Universiteitsbibliotheek. © Maaike ter Buuren

'Muizenplaag teistert Radboud Universiteit'

NIJMEGEN - Ze zitten onder de collegebanken, verstoppen zich tussen de boeken en vallen een enkele keer zelfs uit het plafond. Een deel van de campus van de Radboud Universiteit zou kampen met een muizenplaag.

Dat beweren althans studenten van de Nijmeegse universiteit. In een bericht aan De Gelderlander luidt een groep met de naam 'Bezorgde Student' de noodklok: 'De UB (universiteitsbibliotheek, red.) is vorig jaar schitterend opgeknapt. Toch voelen we ons genoodzaakt om te klagen. Want in de bieb stikt het van de muizen. Vooral in de avonden is studeren niet te doen. Het lijken er tot overmaat van ramp alsmaar meer te worden'.

Regelmatig bezoek
Ook het collegezalencomplex en de gebouwen aan de Thomas van Aquinostraat, die binnenkort ontmanteld worden, zouden regelmatig bezoek krijgen van muizen.

'Voorkomen niet mogelijk'
Een woordvoerder van de Radboud Universiteit zegt niet op de hoogte te zijn van een muizenplaag: "Helemaal voorkomen is niet mogelijk. In ieder gebouw kan natuurlijk wel eens een muis verschijnen. We doen ons best om dat tegen te gaan. We hebben hierover verder geen klachten van studenten ontvangen."

Lees een uitgebreide reportage over de muizen op de Radboud Universiteit in De Gelderlander van donderdag 10 maart, online te lezen als e-paper via krant.gelderlander.nl