Volledig scherm
Foto: Wikipedia

Na ketchup ook Mars en M&M's via Park 15 bij Oosterhout

OOSTERHOUT - De distributie van Mars en andere producten van het bedrijf uit Veghel gaat vanaf begin volgend jaar vanuit Park 15 bij Oosterhout. Vervoersgigant Nabuurs, dat een grote logistiekhal laat bouwen, heeft Mars als klant binnengehaald.

Eerder werd bekend dat Heinz de in Elst geproduceerde ketchups en sauzen via Park 15 de markt op laat gaan. De distributie voor Mars behelst de Nederlandse markt en de internationale luchthavens. De Europese distributie naar de winkels blijft vanuit Veghel gaan. Behalve Marsen gaat het om chocoladetussendoortjes als Bounty, MilkyWay, Snickers, M&M's en Twix en om huisdiervoeders als Whiskas, Pedigree, Frolic en Sheba.

Nutricia
Er zullen in Oosterhout straks permanent 25.000 pallets van Mars in omloop zijn. Jaarlijks gaan er 275.000 pallets met tussendoortjes en/of diervoeding in en uit. Naar verluidt zal ook de Zoetermeerse zuivelreus Nutricia naar Park 15 komen. Dat wil een woordvoerder van Nabuurs bevestigen noch ontkennen. Nabuurs bouwt als eerste op het nieuwe megalogistieke bedrijventerrein een hal van ongeveer 200 bij 300 meter.