Volledig scherm
Bart Buysse. © Pro Shots

NEC en Buysse gaan uit elkaar

Bart Buysse vertrekt per direct bij NEC. De Belgische linksachter en de Nijmeegse clubleiding hebben besloten het tot medio 2017 doorlopende contract te ontbinden.

Buysse (29) kwam in de zomer van 2015 naar NEC, waar hij vier competitiewedstrijden speelde voordat hij uit het elftal verdween. Hij moest op zijn positie Feyenoord-huurling Lucas Woudenberg en Jeffrey Leiwakabessy voor zich dulden in de hiërarchie.

Ook in de plannen van de huidige hoofdtrainer Peter Hyballa kwam Buysse niet voor. Hyballa wacht al sinds zijn begin bij NEC op de komst van een linksback en vindt Buysse geen optie. In de aanloop naar dit seizoen kreeg Buysse geen plek in de hoofdselectie, maar in de selectie van Jong NEC. Buysse speelde eerder bij Zulte Waregem, FC Twente, Club Brugge en Cercle Brugge.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.