Volledig scherm
Kevin Mayi (links) en Taiwo Awoniyi, dit seizoen nieuw bij NEC. © Pro Shots

NEC en Futuralis per direct uit elkaar

NEC breekt per direct met adviesbureau Futuralis. Dat is de uitkomst van het evaluatiegesprek dat beide partijen dinsdag hebben gevoerd. Futuralis had de samenwerking al formeel opgezegd en NEC heeft de breuk nu bekrachtigd.

Futuralis was sinds de degradatie van NEC in 2014 nauw betrokken bij het technische beleid van de Nijmeegse club. De aandeelhouders van Futuralis waren niet bij met de negatieve publiciteit die het bedrijf kreeg in de beginfase van dit seizoen. Technisch manager Danny Hoekman werd al binnen drie maanden op non-actief gezet door NEC-directeur Bart van Ingen, nadat hij botste met Futuralis over aankopen van de club. Vorige maand, kort nadat de verbintenis tussentijds was verlengd tot medio 2018, zegde Futuralis de overeenkomst met NEC formeel op. Volgens Futuralis-baas Roderik van Kerkhof had ‘samenwerken geen zin meer, als Futuralis niet langer een meerwaarde heeft voor NEC’.

De clubleiding van NEC heeft de breuk dinsdag bezegeld, al is niet uit te sluiten dat NEC op incidentele basis gebruik blijft maken van het netwerk en de kennis van het internationale bureau.

Algemeen directeur Van Ingen van NEC en Futuralis-voorman Van Kerkhof wilden dinsdag nog niet reageren op de breuk tussen beide partijen.

Volledig scherm
© ProShots