Volledig scherm
De ingang van het Goffertstadion. Foto DG

NEC gaat meer geld bieden op Goffertstadion

NIJMEGEN - NEC bereidt een nieuw bod voor op het Goffertstadion. De profclub gaat daarbij dichter tegen de vraagprijs voor het stadion aanzitten.

Maar de 8,2 miljoen, de waarde waarvoor het Goffertstadion bij Nijmegen in de boeken staat, vindt de eredivisionist nog altijd te hoog.

Bod
NEC wil wel 'richting de taxatiewaarde' van de gemeente Nijmegen gaan, stellen bronnen. Die bedraagt 7,6 miljoen euro. Het bod moet nog worden neergelegd bij het stadsbestuur.

Laag
In april is een informeel bod van 6 miljoen euro door de gemeente afgewezen. Veel te laag, was het antwoord. Daarbij werd ook gewezen op 'verboden staatssteun'.

Overleg
Juist afgelopen week heeft wethouder Renske Helmer de politiek geïnformeerd over het komende reguliere overleg met NEC na het afblazen van het aankoopoverleg in april. Helmer meldt dat zij nog steeds met de club wil blijven praten over 'veranderingen in de huur- en eigendomsituatie'.

Budgettaire neutraliteit
Ze benadrukt in die brief dat bij alles geldt: 'budgettaire neutraliteit' voor de gemeente. In april werd dit laatste telkens vertaald in het bedrag van 8,2 miljoen.

Beoordelen
Gisteren liet ze desgevraagd weten 'elk officieel bod van NEC serieus te beoordelen'. "Maar ik heb nog niks binnen van NEC."