Volledig scherm
© Rolf Hensel

Nederlanders in Café 'Den Kaufmann' even teleurgesteld na uitschakeling

ARNHEM - Vier weken lang was Café Den Koopman op de Korenmarkt in Arnhem omgetoverd tot Café Den Kaufmann. Tot donderdagavond. De uitschakeling van Duitsland op Euro 2016 door de Fransen kwam bij veel bezoekers hard aan. Heel even maar.

Al snel schakelden ze om en zongen: 'Deutschland alles is vorbei'.

Bijzonder
Toch hadden ze tot aan de halve finale voor Duitsland gejuicht. „Omdat Nederland niet meedeed en Duitsland mooi voetbal speelt”, aldus een van hen. Twee Duitse voetbalsupporters dropen na het duel teleurgesteld af. Toch vonden ze het bijzondere ervaring Nederlanders te ontmoeten die voor hun land waren. „We hadden hier zelfs voor Duitsland kunnen juichen.”

Geen spijt
Uitbater Maurice Schoot van Den Koopman vindt het jammer dat de Duitsers hebben verloren, maar hij kijkt terug op een voor hem geslaagd Euro 2016. Hij heeft er geen seconde spijt van dat hij vier weken lang de Duitsers heeft gesteund. „Dit is mijn tofste en beste voetbaltoernooi tot nu toe.”

Bierland
Veel kritische geluiden over zijn keus heeft Schoot niet gehoord. „Eén man wees mij op het oorlogsverleden en de gevoeligheden met Duitsland. Verder heeft niemand mij iets gezegd.” Hij koos bewust voor Duitsland. „Den Koopman is een biercafé, ik wilde een bierland steunen.”

Volledig scherm
© Rolf Hensel
Volledig scherm
© Rolf Hensel