Volledig scherm

Neushoornbaby Thomas ontmoet vader in Burgers' Zoo

ARNHEM - Het was dinsdagochtend een spannend moment: de eerste ontmoeting van de drie maanden oude neushoorn Thomas met zijn vader Gilou in Burgers' Zoo in Arnhem.

Het had mis kunnen gaan, maar het ging goed. Gilou is sinds de geboorte weggehouden bij het kind.

Kwaad
De tweeduizend kilo zware vader had de kleine Thomas alleen maar kwaad kunnen doen en plat kunnen drukken. Zo had hij de baby per ongeluk een duw kunnen geven, die de pasgeborene fataal had kunnen worden. Moeder Kwanzaa is even zwaar, maar zou zoiets nooit doen. Zij is constant in de weer om de kleine Thomas voor gevaren te behoeden. Dat bleek ook bij de ontmoeting van Gilou met zijn inmiddels 250 kilo wegende zoon. 

Moeder Kwanzaa
Toen vader dinsdagochtend na maanden afwezigheid het Safariterrein weer op kwam lopen, liep de kleine Thomas meteen enthousiast op hem af. Voordat Gilou Thomas maar had kunnen aanraken, kwam moeder Kwanzaa tussenbeide. Zij knalde met haar hoorns op die van Gilou en hield hem weg.

Geen benul
De confrontatie tussen beide reusachtige dieren duurde wel een halfuur. Daarna droop Gilou af. Hij weet nu dat er een nieuw, klein neushoorntje is bijgekomen. Geleidelijk zal de vader daar aan wennen en hem uiteindelijk geheel met rust laten. Moeder Kwanzaa blijft uiteraard alert. Vader en zoon hebben overigens waarschijnlijk geen benul van hun familierelatie.

Volledig scherm
Volledig scherm
Vader Gilou (rechts) in directe confrontatie met moeder Kwanzaa. Kleine Thomas kijkt geïnteresseerd toe.