Volledig scherm
De jonge neushoorn Thomas met zijn moeder Kwanzaa in het binnenverblijf.

Neushoornjong Burgers' over twee weken buiten te zien (video's)

ARNHEM - Neushoornjong Thomas is in het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 juni voor het eerst buiten te zien voor bezoekers van Burgers' Zoo. Kinderen die de Arnhemse dierentuin die dagen bezoeken mogen daarnaast gratis een poster van Thomas meenemen.

Dat heeft Burgers' Zoo laten weten.

Geboren
Het neushoornjong werd maandag 30 mei in alle vroegte geboren; breedlipneushoorn Kwanzaa bracht haar zoontje destijds om 04.10 uur ter wereld. De eerste twee dagen bleef de jonge neushoorn binnen met zijn moeder. Daarna heeft Thomas het buitenverblijf achter de schermen al verkend.

Drie weken oud
Als het dier in het weekend van 25 en 26 juni bijna drie weken oud is, is het tijd om naar buiten te gaan in de Safari. Iedereen kan vanaf die datum de jonge neushoorn aanschouwen.

Speen
De eerste driehonderd jongste bezoekers – tussen 6 maanden en 3 jaar – krijgen een gratis Safari-speen, om samen te vieren dat de jonge Thomas de Safari gaat ontdekken. Ook staan er de hele dag gidsen die meer kunnen vertellen over de neushoorns. Bovendien zijn de toegangsprijzen voor die beide dagen verlaagd: een kaartje kost die dagen 15 euro, 6 euro minder dan normaal.

Bekijk hieronder twee video's van de jonge Thomas, gemaakt door verzorgers in Burgers' Zoo.
Leest u dit artikel in de app? klik dan HIER voor de eerste video en HIER voor de tweede video.

Neushoorntje verkent de wereld achter de schermen We kregen de vraag of we nog wat mooie beelden van ons neushoornjong met jullie wilden delen. Dierverzorger Sander heeft daarom met zijn GoPro nog wat mooie beelden geschoten achter de schermen. Nog even wachten en dan kunnen jullie onze jonge neushoorn zelf bewonderen! In het weekend van 25 juli zal hij voor het eerst op de Safari te zien zijn. Ontdek jij samen met de neushoorns de safari in het weekend 25 en 26 juni? Meer info op http://www.burgerszoo.nl/opsafari Geplaatst door Burgers' Zoo op woensdag 8 juni 2016

Volledig scherm
De jonge neushoorn Thomas met zijn moeder Kwanzaa in het binnenverblijf.