Volledig scherm
Het voormalige EPON-gebouw aan de Weurtseweg, waar jeugdhotel Nymma komt © Do Visser/De Gelderlander

Nieuw hotel bij de Oversteek in Nijmegen opent dit najaar

NIJMEGEN - Het oogt nu als een verwaarloosd kantoorpand in een industriële omgeving in Nijmegen, maar in november moet het een splinternieuw hotel zijn aan een belangrijke uitvalsweg van de nieuwe stadsbrug De Oversteek. Nimma wordt de naam.

Er komen in totaal twintig hotelkamers en zeven suites (met keukentje) voor zakelijke gasten die hier langer willen verblijven. Op de onderste verdieping vestigen zich kantoren. Dat zegt Wim Burgers van M&M Containerservice in Wijchen. Samen met zijn compagnon Mark Burgers ('geen familie') heeft hij in het najaar van 2014 het voormalige kantoorpand aan de Weurtseweg in Nijmegen gekocht.

Werk
Het nieuwe hotel biedt straks werk aan zo'n vijftien mensen, full- en parttimers, verwacht Burgers. Doelgroep voor de twintig hotelkamers zijn jongeren, festivalgangers en oudere stadstoeristen. De prijs zal rond de 70 euro liggen. Op de benedenverdieping komen kantoren van uitzendbureau B2Works en payrollbedrijf Trust Payrolling, beide zijn nu gevestigd aan de Hogelandseweg.

Sinds juni zijn bouwvakkers er aan de slag om van het verwaarloosde kantoorpand een hotel te maken.