Volledig scherm
© Thinkstock

Nieuw parkeerbeleid om autodelen makkelijker te maken

NIJMEGEN - Nijmegenaren maken steeds vaker gebruik van auto's die ze delen met anderen. Deze maand komen er weer twee nieuwe initiatieven bij: Trexcar en Mobiel Gedeeld. De gemeente is blij met de toename en wil het gebruik gaan stimuleren. Onder meer met een nieuw parkeerbeleid.

Daarmee wordt het makkelijker om deelauto's in de stad te parkeren.

Duur
Iets waar nieuwkomer Trexcar nu nog tegenaan loopt. Het deelautobedrijf wil dat gebruikers de auto overal in de stad kunnen terugzetten. Dus niet op een vaste parkeerplaats. Dat betekent echter dat er volgens de huidige tarieven bijna zes keer zoveel moet worden betaald als voor een vaste parkeerplek in een vergunningsgebied. Hoewel het beleid nog niet rond is, begint Trexcar met een proef van zes maanden.

Proef 
Volgens een woordvoerder van de gemeente is het moeilijk om parkeervergunningen uit te geven die in de hele stad geldig zijn. „Dat deden we in het verleden wel, maar er was sprake van wildgroei. Er waren heel veel mensen met zo’n vergunning, en met name in de binnenstad en de ring eromheen werd het daardoor veel te druk.”