Volledig scherm
© Thinkstock

Nieuw trefpunt voor mensen met dementie

ARNHEM - Voor mensen met dementie en hun mantelzorgers komt er begin volgend jaar een centraal punt voor ontmoeting, informatie en dagbesteding in de binnenstad van Arnhem. Ook komen er twee overnachtingsplekken voor dementerenden om de familieleden tijdelijk te ontlasten.

Het centrum, met als werktitel ‘De Kapstok’, wordt gehuisvest op de begane grond van zorgcentrum Huize Kohlmann aan de Beekstraat in Arnhem.

Hulp
Het inloophuis is een initiatief van Stichting Insula Dei Huize Kohlmann en Stichting DrieGasthuizenGroep. Partner is Elver, organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij levert cliënten die gastheer en gastvrouw zijn, in het restaurant van het centrum helpen, in de Soepsalon soep koken voor bezoekers en werknemers van omliggende instanties als politie, gemeente en provincie.

Opvang
Het centrum krijgt twaalf plekken voor mensen met de indicatie dagbesteding. Zij kunnen gebruikmaken van twee ateliers waar ze onder begeleiding kunnen kleien en boetseren. Verder is het centrum ook geopend voor zeer kortdurende dagopvang.