Volledig scherm
© RGBStock.com

Nieuwe basisschool tijdelijk in De Klif

NIJMEGEN - Na de zomervakantie gaat in het wijkcentrum De Klif in woonpark Oosterhout een nieuwe katholieke basisschool open. Het gaat om een tijdelijke opvang van de leerlingen in oude ruimtes van de openbare bibliotheek en de kinderopvang, direct naast de bestaande openbare basisschool De Oversteek.

De nieuwe katholieke basisschool De Uitdaging, een initiatief van de Stichting Conexus, start eind augustus met lessen voor een twintigtal leerlingen. In de loop van het schooljaar zal dit aantal groeien tot ongeveer 80 scholieren. De naastgelegen school De Klif die ook onder scholenstichting Conexus valt, telt zo'n 1.000 leerlingen. Deze zitten verdeeld over twee locaties.

Nieuwbouw
Volgens bestuurder Toine Janssen blijft basisschool De Uitdaging naar verwachting anderhalf jaar in De Klif gehuisvest. Conexus werkt in die periode aan nieuwbouw in de wijk de Grote Boel.

Groei
In januari 2018 zal die nieuwe basisschool gereed zijn, verwacht Janssen. De nieuwe school is uiteindelijk bedoeld voor zo'n 500 leerlingen. De nieuwbouw wordt in fasen gerealiseerd, afgestemd op de groei van de wijken in Nijmegen-Noord.