Volledig scherm
De beelden staan nu nog op het dak. Foto: Gerard Burgers.

Nieuwe eigenaar wil beelden van dak af van voormalige Arnhemse KvK

ARNHEM - Vastgoedbedrijf Valad, de nieuwe eigenaar van het gebouw waarin in Arnhem de Kamer van Koophandel gehuisvest is, wil de beelden verwijderen die al achttien jaar op het dak staan.

Volgens Valad worden de beelden te veel geassocieerd met de Kamer van Koophandel. Terwijl in het gebouw meerdere bedrijven moeten; de Kamer van Koophandel blijft slechts zitten in een deel van het gebouw.

Kunstenaressen
De kunstenaressen Carolina Agelink en Germa Huijbers, die de beelden in 1998 hebben gemaakt, hopen dat Valad op andere gedachten komt. „De beelden verwijzen helemaal niet naar de Kamer van Koophandel”, zo geven zij als reactie. 

Geschenk aan de stad
„De beelden moesten een geschenk van de Kamer van Koophandel aan de stad zijn, met het gebouw als sokkel. Voor automobilisten die over de snelweg de stad passeren zijn ze gaan fungeren als baken. Veel mensen houden van de beelden.”

Oud-directeur
Dat laatste geldt zeker voor Dick van der Meer, die indertijd directeur van de Kamer van Koophandel was. „De omgeving bestaat daar uit saaie hoogbouw. We wilden er voor iedereen iets moois tot stand brengen.”

Projectmanager Kaj Bakker van Valad wil niets zeggen over de kwestie.