Volledig scherm
De parcoursopmeter van de Stevensloop. © Stichting Zevenheuvelenloop

Nieuwe route voor Nijmeegse Stevensloop

NIJMEGEN - De Stevensloop is klaar voor het Nederlands kampioenschap halve marathon op zondag 19 maart. Sinds deze week heeft het hardloopevenement een nieuwe route.

De deelnemers gaan voortaan op de heenweg De Oversteek over, komen op het stadseiland Veur- Lent, stomen door naar de Defensiedijk van Bemmel en rennen door Lent via de busbaan van de Waalbrug naar de finish op de Grote Markt.

Halve marathon
Ook de route van de 10 kilometer is voor de derde editie van de Stevensloop aangepast. Alleen het parcours van de 5 kilometer is nagenoeg hetzelfde. „De halve marathon is nu de hoofdafstand, natuurlijk vanwege het kampioenschap", vertelt Daan van den Berg van de Stichting Zevenheuvelenloop, ook organisator van de Stevensloop.

Speciale fiets
Afgelopen zondag was de officiële parcoursopmeter van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie in Nijmegen om de nieuwe routes van de 10 kilometer en de halve marathon op te meten. „Hij heeft daarvoor een speciale fiets bij zich", zegt Van den Berg. „We begonnen al om 06.00 uur, toen het nog rustig was op straat. We reden in een konvooi van twee fietsen en twee auto's over het parcours."

18 meter te kort
De organisatoren ontdekten dat de geplande nieuwe route 18 meter te kort was. „Dat is op een afstand van 21 kilometer en een beetje eigenlijk heel erg goed", zegt Van den Berg. „We hebben het opgelost door de start op de Kronenburgersingel 18 meter op te schuiven."

Ingrijpend
De aanpassingen op het parcours van de 10 kilometer zijn het meest ingrijpend. De deelnemers gingen tot nu toe De Oversteek over, maakten een draai van 180 graden en liepen dan weer terug. Voortaan rennen de deelnemers aan de 10 kilometer ook via Veur-Lent en de busbaan van de Waalbrug terug.