Volledig scherm
Bij een zijdeur van het pand komt wat zwarte rook naar buiten. De brandweer is binnen bezig met bluswerkzaamheden. © Tom Hessels / Hesselsmedia

Nijmeegs centrum PostNL tijdelijk dicht na brand

NIJMEGEN - Door de brand bij het distributiecentrum van PostNL in Nijmegen moeten de Nijmeegse postmedewerkers deze week in de Arnhemse vestiging hun werk doen. Volgens een woordvoerster van PostNL ging het dinsdag maar om een klein brand en de materiële schade is beperkt, maar het gebouw aan de Van Rosenburgweg is 'gewoon smerig'.

„Er is roet- en rookschade. Alles wat je aanpakt is vies en het stinkt. Daar kun je niet werken. Deze hele week zal de post voor regio Nijmegen in Arnhem gesorteerd worden. Dat pand is groot genoeg."

Schoonmakers
Vandaag gaan 110 postmedewerkers naar de Johan de Wittlaan in Arnhem om poststukken te sorteren op straatnaam en huisnummer. Op de locatie aan de Van Rosenburgweg in Nijmegen verwerken ze gemiddeld bijna 660.000 stuks post per week. Wanneer de medewerkers weer terug kunnen, is nog niet bekend. Schoonmakers gingen dinsdag na de brand meteen aan de slag gegaan. Ook gisteren waren ze nog volop bezig.

Onderzoek
De brand ontstond in de rokersruimte. Wat de exacte oorzaak is, wordt nog onderzocht. De postbezorging kwam niet in het gedrang. „De post viel gisteren wat later in de bus dan mensen gewend zijn.”