Volledig scherm

Nijmeegs duo danst WK Latin in China (video)

NIJMEGEN - Het Nijmeegse dansduo Tim Puts en Peia Prawiro-Atmodjo is naar de Chinese stad Chengdu afgereisd voor het WK Latin. Het duo begint aanstaande zaterdag om 07.00 Nederlandse tijd aan het WK.

Tim en Peia vertegenwoordigen Nijmegen op hoog niveau. In China dansen ze in twee dagen tijd vijf verschillende dansen.

Tweede op NK
„We dansen nu drie jaar samen, waarvan we 2,5 jaar meedoen aan internationale toernooien”, vertelt Tim tegen de regionale omroep N1. „Laatst waren we nog in Estland en Thailand. De afgelopen twee jaar zijn we ook tweede geworden op het Nederlands kampioenschap. Volgend jaar willen we winnen. We trainen dan ook na het werk en in het weekend, in totaal ruim twintig uur per week.”

Geld
Irene Nass, dansleerling van Tim en Peia, startte vorige maand een project om het duo te helpen het geld bij elkaar te krijgen voor de reis naar China. „Helaas moeten ze het allemaal zelf opbrengen, en ze hebben er allebei nog een baan naast. Maar ze zijn zo goed bezig, dus ik wilde graag iets voor ze doen. Gelukkig hebben we het geld bij elkaar gekregen!”

Op de website worlddancesport.org zullen elke vijf tot tien minuten nieuwe beelden geüpload van de wedstrijd, en op cdsfcm.com is een livestream te zien.

Dit artikel is tot stand gekomen in de samenwerking met N1.

Bekijk hier de Nijmegenaren in actie.

Het Nijmeegse dansduo Tim Puts en Peia Prawiro-Atmodjo reist deze week af naar de Chinese stad Chengdu. Daar begint aanstaande zaterdag om 7.00 Nederlandse tijd het WK Latin. Daar vertegenwoordigen zij niet alleen Nijmegen, maar ook ons land op hoog niveau. Ze dansen daar vijf verschillende dansen.