Volledig scherm
Ton en Iet Jacobs bij hun caravan. © Eigen foto

Nijmeegs stel nam televisieploeg mee op vakantie

NIJMEGEN - Ze boekten een normale ANWB-kampeerreis naar Spanje en Portugal en belandden in het populaire tv-programma 'We zijn er bijna' van omroep MAX. Ton en Iet Jacobs zijn sinds enkele weken bekende Nijmegenaren. „Ik kreeg een mevrouw van de ANWB aan de lijn en die zei: 'Max gaat ook mee'. Wie is dat?, dacht ik. Toen bleek het om de omroep te gaan."

„Er waren mensen afgevallen, omdat er een televisieploeg meeging, maar voor ons was dat geen bezwaar", vertelt Iet. Ton: „We hadden dat programma weleens gezien en het was heel herkenbaar voor ons. We kennen dat leven."

Uitzending
Inmiddels zijn ze al een paar weken terug in Nijmegen na een vakantie van elf weken. Iet: „We zijn al twee weken eerder op pad gegaan en hebben daarna nog twee weken uitgerust in Zuid-Frankrijk." De laatste uitzending van de serie was afgelopen maandag. „Bij Albert Heijn aan de Daalseweg zeiden ze: 'Kijk, daar hebben we onze filmsterren'. Bij de visboer, waar we niet zo vaak komen, werden we ook herkend: 'Kijk wie we daar hebben'."

In De Gelderlander van vrijdag 5 augustus, editie Nijmegen, of in de online editie, een uitgebreid interview.