Volledig scherm
© T.O. Artist Agency

Nijmeegse band begeleidt Otis Redding III

NIJMEGEN - Otis Redding III, een van de twee zoons van de soullegende Otis Redding, treedt volgende week in Nederland op met een Nijmeegse begeleidingsband. De Amerikaan speelt op 26 augustus in Luxor Live in Arnhem en een dag later in de North Sea Jazz Club in Amsterdam.

Redding III wordt dan op het podium geflankeerd door Grandmother B Legacy. Dat is een gelegenheidsformatie met muzikanten uit Nijmegen en de Ooijpolder.   Otis
Redding III zocht voor zijn minitrip in Nederland een begeleidingsband en belandde bij Michel Daals, bassist en bandleider van Denim. „Wij kennen de manager van Otis al heel lang. Zijn vrouw bracht hem op het idee om ons te vragen, naar aanleiding van een optreden op de Zutphense zomerfeesten. Wij zijn hier superblij mee. We hebben inmiddels de hele show, bijna twee uur, al een paar keer doorgenomen, en we gaan er tegenaan. Dinsdag repeteren we met Otis, woensdag nog een keertje.”   Lees het complete verhaal in De Gelderlander van donderdag 18 augustus, of bekijk de e-paper.

OTIS REDDING III Son of Soul - 'Dock of the bay'