Volledig scherm

Nijmeegse basisscholen willen verbod op 'Wheelies'

NIJMEGEN - Bij basisscholen in Nijmegen wordt over het verbieden van de rolschoen nagedacht of al daadwerkelijk een verbod ingesteld. De wheelies zijn dermate populaire dat ze momenteel moeilijk te verkrijgen zijn.

Directeur Arie Krijgsman van kindcentrum Aquamarijn in Nijmegen Oud-West: „We gaan het binnenkort verbieden op het hele schoolterrein. Kinderen gaan harder dan ze door hebben. Dit is gevaarlijk en ze kunnen vallen of botsen. We gaan niet wachten tot er een ongeluk gebeurt.”

Regels
Bij basisschool de Muze in Nijmegen-Oost zijn er al regels voor het gebruik van de schoen. „Voor kinderen in de onderbouw is de schoen sowieso verboden”, laat een woordvoerder weten. „Daarnaast is het op de bovenste verdieping van de school ook verboden om te skaten. We vinden het te gevaarlijk als kinderen met die wieltjes onder hun schoen de trap op en af lopen. De meeste kinderen klikken de wieltjes los als ze naar binnen gaan.”

Uitverkocht
Bij meerdere speelgoedwinkels in Nijmegen was de rolschoen uitverkocht afgelopen week. „Er staan er nog een paar, pas aan het einde van de week krijgen we weer nieuwe schoenen”, vertelt een medewerker van speelgoedwinkel Bart Smit.