Volledig scherm
Tegen Percy Wijngart, oud uitsmijter van De Swing in Nijmegen, werd onlangs gezegd toen hij een café wilde binnengaan: 'Hij hoort hier niet. © Gerard Verschoten

Nijmeegse horecazaken weren bezoekers 'met een kleurtje'

NIJMEGEN - Een aantal Nijmeegse horeca zaken discrimineert aan de deur. Deze week zijn twee horecazaken uitgenodigd om komen te praten over het feit dat ze mensen met een getinte huidskleur de toegang hebben geweigerd.

Die uitnodiging is afkomstig van Ieder1Gelijk, het antidiscriminatiebureau waar burgers een klacht kunnen indienen als ze denken dat ze gediscrimineerd worden.

Klachten
Volgens Ralph Sluis van Ieder1Gelijk gaat het om meer dan veertien mensen die gemeld hebben dat ze gediscrimineerd worden. De klachten gaan over verschillende horecazaken in de Molenstraat.

Geweigerd
Verscheidene mensen met een donkere huidskleur bevestigen tegenover deze krant dat ze geregeld bij de deur van een horecazaak worden geweigerd op grond van hun huidskleur. Veel dienen daarover nooit een klacht in.

Volgens Sluijs zijn er elk jaar wel 'een handvol' formele klachten over discriminatie door Nijmeegse horecazaken. „Maar nu lijkt het ineens veel meer."

Een uitgebreide reportage over discrimantie Nijmeegse horeca, met het verhal van Percy Wijngart, in de krant van zaterdag 2 juli of via onze digitale krant