Volledig scherm
Thiemo, Angelina, Romy en Stijn vieren dat ze geslaagd zijn. © Paul Rabb

Nijmeegse leerlingen geslaagd in september

NIJMEGEN - Bij zes leerlingen van het Nijmeegse Kandinsky College kunnen de vlag en schooltas nu pas aan de gevel van hun huis.

In juni zakten ze nipt voor hun eindexamen. Vorige week hebben ze alsnog hun diploma opgehaald. Zij kunnen dit nieuwe studiejaar daarom toch beginnen met een opleiding op hbo of universiteit. Normaal hadden de zes pas over een jaar eindexamen kunnen doen.

Excellente school
„We zijn al drie jaar op rij een excellente school", legt havo-afdelingsleider Angelique Vermeulen van het Kandinsky College uit. „Staatssecretaris Dekker van Onderwijs heeft ons met een paar andere scholen in Nederland uitgenodigd mee te doen met een proef voor minder examenregels."

Profielwerkstuk
Daardoor kregen de leerlingen de kans tijdens de zomervakantie een eerder ingeleverd profielwerkstuk aan te passen. Dat leverde een betere beoordeling op en daarmee een hoger eindpunt voor het vak waarvoor ze het werkstuk hebben gemaakt. Daardoor voldeden ze alsnog aan de diploma-eisen.

'Wist het halverwege juli'
„Ik heb in juli in een week zeven dagen achter elkaar doorgewerkt aan mijn werkstuk", zegt Stijn Scholtens. „Mijn docent heeft het meteen nagekeken, zodat ik halverwege juli al wist dat ik geslaagd was."