Volledig scherm
Elton Clementine met zijn motor. © Gerard Verschooten

Nijmeegse motorrijder: 'Geef ons een stuk asfalt'

NIJMEGEN - Klachten over gierende motoren in de stad? De oplossing is simpel, vindt motorrijder Elton Clementine (40) uit het Waterkwartier. „Geef ons een stukje asfalt. Is de ellende in Nijmegen voorbij. Voetballers hebben toch ook een veld?”

Remmen inknijpen, de gashendel vol opendraaien. Lekker het achterwiel laten spinnen, zodat de achterband een zwarte cirkel trekt op het wegdek. Of een wheelie, balanceren op het achterwiel.

Capriolen
„Showen dat je de machine onder controle hebt." Elton Clementine, zelf een trotse 'baas' van een Suzuki Hayabusa, schetst de capriolen die hij met zijn Japanse motor uithaalt. Zoals een voetballer trucjes met de bal doet, zo vertonen zij hun kunststukjes op de motor.

Hobby
Veel Nijmegenaren zijn echter niet zo blij met de hobby. Overal uit de stad komen klachten over motorgeweld. Ronkende motoren, gierende banden en hard racen. Clementine snapt de klachten wel. „Wil Nijmegen van de ellende af? De oplossing is simpel. Gemeente, beste burgemeester. Geef ons een weg. Zoals voetballers een veld hebben. Een stuk asfalt van een meter of vijfhonderd. Dat is voldoende. Rijden we er met zijn allen rustig naar toe. Knallen de vlammen pas daar uit de pijp. Iedereen mag komen kijken.” 

Handtekeningen
Zoals in Rotterdam op de Maasvlakte. Daar staan zelfs agenten bewonderend te kijken, zagen Elton en zijn maten. De Nijmeegse motorrijders gaan handtekeningen verzamelen en aanbieden bij burgemeester Bruls, verwacht Elton.

Lees meer over de overlast in De Gelderlander van zaterdag 17 september, editie Nijmegen, of bekijk de e-paper.

>