Volledig scherm
Ondernemer Coen Burgers en compagnon. © Bert Beelen

Nijmeegse ondernemer opent kledingzaak in Arnhem

NIJMEGEN - Winkelen is een werkwoord, althans dat is de belangrijkste les die Coen Burgers van de Nijmeegse modezaak Coef leerde. Negentien jaar werkte hij bij Sting. Zeven jaar geleden, de crisis was net begonnen, opende de 44-jarige ondernemer zijn eerste zaak in de Van Welderenstraat in Nijmegen.

Coef Conceptstore, niet zozeer bijzonder vanwege de kleding en accessoires, maar omdat je er tussen de sneakers ook je haar kunt laten knippen. Er werken tien kappers.

Mannen
Twee jaar geleden kwam er Coef Men bij, op de kop van de Ziekerstraat. een paar honderd meter verderop. Een jaar geleden breidde Coen Burgers die inmiddels compagnon Mark Hoornenborg in het bedrijf had gehaald, de mannenmodezaak uit met de vierkante meters die buurman Multivlaaiwinkel achterliet. Want het gaat goed: „Er is geen enkel jaar geweest dat we niet gegroeid zijn.”

Vertrouwen
Burgers bulkt van het vertrouwen. Nu de ondernemer de Nijmeegse winkels op de rit heeft, maakt hij de sprong over de Waal. Over een paar weken opent hij in de Arnhemse Bakkerstraat zijn derde zaak. „Een gezonde groei”, zegt hij zelf.