Volledig scherm
© Thinkstock

'Nijmeegse podia doen het goed: bezoekers tevreden'

NIJMEGEN - Een ruime meerderheid van de bezoekers is tevreden over de Nijmeegse podia De Vereeniging, Stadsschouwburg, LUX, Doornroosje, Merleyn en Lindenberg Theater. Dat blijkt uit het publieksonderzoek dat de gemeente Nijmegen samen met de gesubsidieerde podia voor de vierde keer uitvoerde. 

Tussen de 75 en 93 procent van de bezoekers is tevreden over de kwaliteit, diversiteit en omvang van het aanbod.

Bezoekers zijn positiever over het nieuwe Doornroosje dan over de oude vestiging. En ook de verbouwing van De Vereeniging in 2015 stemt tot tevredenheid.

In een persbericht van de gemeente laat wethouder Bert Velthuis weten het goed te vinden dat Nijmegenaren in hun eigen stad kunnen genieten. 'Ik ben daarom blij dat bezoekers positief zijn en dat steeds meer mensen hun weg naar de podia weten te vinden. Voor de komende jaren is het wat mij betreft een uitdaging om een nog breder publiek te bereiken dat niet vanzelfsprekend de weg vindt naar een theater of concert.'

Jaarlijks geven de bezoekers van de podia naar schatting 7,9 miljoen euro in de stad uit (exclusief de uitgaven in de podia). Dat is meer dan anderhalf keer het geraamde bedrag in 2011 (5,1 miljoen euro).