Volledig scherm
Mara Titarsolej. © Fabrice Coffrini/AFP

Nijmeegse turnsters Beltman en Titarsolej volop in race voor Spelen

NIJMEGEN - Reina Beltman en Mara Titarsolej zijn nog volop in de race om naar de Olympische Spelen te gaan. De turnsters van de Nijmeegse vereniging De Hazenkamp werden zaterdag op het NK in Rotterdam respectievelijk derde en vierde.

Het NK in Ahoy gold tevens als eerste kwalificatiemoment voor de Spelen in Rio de Janeiro. Negen turnsters strijden om vijf tickets.

Toestelspecialist
Sanne Wevers maakte indruk op balk en lijkt als toestelspecialist zeker van haar plek in het team. Eythora Torsdottir werd zaterdag Nederlands kampioen met 58.058 punten. Dat is waarschijnlijk voldoende voor een plek in het team. Ook Celine van Gerner, nummer twee met 56.058 punten, maakt een goede kans.

Heerenveen
Beltman (54.983), Titarsolej (54.000) en Lieke Wevers (53.950) lieten de overige concurrenten tijdens het NK ruim achter zich. Twee van die drie turnsters gaan normaal gesproken naar Rio.

Het tweede en tevens laatste kwalificatiemoment voor Rio is zaterdag 9 juli in Heerenveen. Daarna maakt bondscoach Gerben Wiersma de selectie bekend.