Volledig scherm
Vluchtelingenopvang Heumensoord © anp

Nijmegen blijft 'veilige haven' voor asielzoekers

NIJMEGEN - Nijmegen blijft steun bieden aan asielzoekers die zijn uitgeprocedeerd. Het gemeentebestuur wil voor dit jaar 4 ton beschikbaar stellen voor ‘bed, bad en brood’-voorzieningen van onder meer Stichting Noodopvang Vluchtelingen Nijmegen (SNOV) en Vluchtelingenwerk Oost Nederland.

Dat is enkele tienduizenden euro’s meer dan vorig jaar. Dat moet voorkomen dat deze groep op straat belandt. Voor hen wordt ’s nachts een veilige en rustige omgeving geregeld.

Bestemming
Het geld voor extra noodopvang is bedoeld voor uitgeprocedeerde asielzoekers die nog een kans maken om hier te blijven, maar voor wie geen officiële rijksopvang meer wordt geregeld.

Ook uitgeprocedeerde asielzoekers die aantoonbaar meewerken aan terugkeer naar het land van herkomst, moeten op ‘bed, bad en brood’ kunnen rekenen, vindt het college van B en W, dat noodopvang faciliteert sinds 1998 om ‘een veilige haven voor asielzoekers en vluchtelingen’ te kunnen garanderen.

Lees meer over het geld voor 'bed, bad en brood' in de papieren krant, regio Nijmegen van 6/06/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.