Volledig scherm
© Bert Beelen

Nijmegen eist miljoenen terug van Hilckmann

NIJMEGEN - Het Nijmeegse stadsbestuur is compleet verrast door het besluit van het slachthuis om het bedrijf aan de Waalhaven te sluiten. De laatste dieren worden vrijdag geslacht. Door de sluiting van het slachthuis komen 250 mensen op straat te staan.

Medio vorig jaar had de gemeente Nijmegen een deal met het slachthuis om het bedrijf te verhuizen naar het Brabantse Haps en de werkgelegenheid voor de regio te behouden. Met de koopsom was 25 miljoen euro gemoeid. Welk bedrag het bedrijf inmiddels heeft ontvangen is onbekend. Het slachthuis zou in de zomer van 2017 vertrekken.

Onderzoek
Nu het bedrijf heeft besloten helemaal te stoppen, gaat de gemeente Nijmegen onderzoeken wat dit betekent in het licht van het afgesloten contact en de koopsom die is betaald. "We hebben de directeuren en eigenaren gevraagd om verantwoording af te leggen en daarbij zal ook gekeken worden of er geld terug geëist kan worden", meldt het Nijmeegse stadsbestuur donderdagmiddag in een verklaring.

Lees meer over de sluiting van het slachthuis in De Gelderlander van vrijdag, editie Nijmegen, of in onze e-paper op krant.gelderlander.nl.