Volledig scherm
© Thinkstock

Nijmegen in top tien aantal geflitste hardrijders

NIJMEGEN - De stad Nijmegen staat op plek 7 in het lijstje van Nederlandse steden waar de meeste boetes voor snelheidsovertredingen zijn uitgedeeld. Tussen mei en augustus van dit jaar zijn er 42.709 hardrijders op de bon geslingerd. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB).

De Waalstad bevindt zich daarmee in goed gezelschap van grote steden als Rotterdam (plek 1), Amsterdam (3) en Den Haag (8). Ede veroverde met 28.557 boetes de 17de plek, Arnhem staat met 26.617 geflitste hardrijders op plek 19.

In Heel Nederland ligt het aantal boetes voor te hard rijden rond de 1,58 miljoen.

Flitspalen
Dat Nijmegen hoog in het lijstje staat heeft niet alleen te maken met het aantal hardrijders. Zo bezet het ook de vijfde plek op het lijstje met aantallen flitspalen. Nijmegen heeft er twintig. Dat zijn er drie minder dan Rotterdam. Eindhoven, de stad die na Rotterdam de meeste hardrijders vastlegde, voert dat lijstje aan met 26 flitspalen.

Rendement
Dat het aantal flitspalen op zich ook weer niet alles zegt bewijzen Ede en Arnhem. Ede haalt met negen flitspalen meer rendement dan Arnhem, die minder hardrijders flitste met zestien palen.

Wat de opbrengst is van de tussen mei en augustus uitgeschreven boetes is niet bekend. De bedragen die de verschillende flitspalen in 2015 opleverden staan hieronder vermeld.

In onderstaande grafieken vindt u het aantal hardrijders dat is geflitst en het aantal flitspalen per stad. Leest u dit artikel in de app, klik dan HIER voor de grafieken.