Volledig scherm
Een kerstmarkt. © Hof van Ede

Nijmegen krijgt keten van kerstmarkten

NIJMEGEN - In de Nijmeegse binnenstad komen in de dagen voor kerst op de pleinen vier of vijf verschillende kerstmarkten. Die worden middels een looproute met elkaar verbonden. Het gaat om de woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag voor kerst. Op die dagen worden er ook extra evenementen gehouden, vertelt binnenstadsmanager Maarten Mulder.

De Nijmeegse binnenstad probeert al jaren met kerst activiteiten te houden, maar het lijkt lastig iets te bedenken dat blijvend succes heeft. Zo was er in het verleden meerdere keren een schaatsbaan, op de Grote Markt en later in het Valkhofpark.

Ambitie
Dat was financieel zo'n grote opgave dat een paar jaar geleden besloten is die ambitie te laten varen. „Die ambitie hebben we niet meer", zegt Mulder. Vorig jaar was op de Grote Markt een kerstmarktje. „Dat zag er goed uit, de sfeer klopte, maar het is op die plek natuurlijk geen megagrote markt. Het kan daar ook niet groeien en was niet echt bijzonder."

Pleinen
Om die reden wordt nu gekozen om een keten van kerstmarktjes te maken, op de verschillende pleinen in de binnenstad. Welke pleinen dat zijn, kan Mulder nog niet zeggen. „Het is nog prematuur, we zijn nog volop in gesprek met de ondernemers hierover." Idee is om elke kerstmarkt een eigen thema mee te geven.

Evenementen
Wat voor evenementen er tijdens de vierdaagse kerstmarkt gehouden worden, staat nog niet vast. Mulder: „En ik wil er ook nog even niets over zeggen, over twee weken is er waarschijnlijk wat meer duidelijk. Maar we hopen dat het iets bijzonder kan worden." Idee is om ook de Stevenskerk erbij te betrekken, net als de stichting Gebroeders van Limburg.