Volledig scherm
© Wundernacht

Nijmegen krijgt 'verrassingsavonden' voor toeristen

NIJMEGEN - Toeristen die de stad als 'local' willen ervaren, kunnen vanaf oktober terecht bij het nieuwe initiatief Wundernacht.

Initiatiefnemer Wout Arets wil verrassingsavonden voor toeristen houden in Nijmegen, waarbij de invulling wordt verzorgd door mensen in de stad zelf. „Als je een bezoek brengt aan een stad waar je nog nooit bent geweest, kom je toch al snel bij de bekende, standaard plekken uit. Websites als tripadvisor.nl en vrienden die eerder al naar een stad zijn geweest, sturen je meestal niet naar de meest verrassende locaties die populair zijn bij de locals", aldus Arets. „Daar brengen we met Wundernacht verandering in, door in samenwerking met Nijmegenaren avonden samen te stellen voor toeristen."

Sms
Mensen die een 'Wundernacht' boeken, weten van tevoren niet wat het programma is. Om 17.00 uur ontvangen ze een sms met daarin informatie over de eerste locatie. Daar ligt een envelop met een brief, waarin de volgende locatie staat. Het streven is om drie activiteiten op één avond te plannen.

Vragenlijst
Voordat toeristen een Wundernacht boeken, moeten zij een vragenlijst invullen. „Zo kunnen we van tevoren zien welke plekken goed bij je passen. Daarin vragen we onder meer welke films je leuk vindt en van wat voor drankjes je houdt. Op basis daarvan stellen we het programma samen."

Concept
Het concept heeft Arets een jaar geleden gelanceerd in Amsterdam. Daar zijn momenteel ongeveer vier boekingen per week. Ook is het concept eind vorig jaar opgestart in Utrecht. Daar zijn tot nu toe pas zo'n tien boekingen geweest.

Wundernacht is momenteel in samenwerking met de organisatie Wij Zijn Nijmegen nog op zoek naar bedrijven, instellingen en particulieren die mee willen werken. Aanmelden kan via wundernacht.com/nijmegen .